logo

Nyhedsblog



Skyggekaffe på den rigtige måde

07/03/2007 kl. 22:44 af Jørgen Peter Kjeldsen

Jeg faldt lige over denne amerikanske hjemmeside, som handler om en skyggekaffe-plantage i Costa Rica. I forrige uge kørte jeg selv rundt i dette Nicarauguas rige sydlige naboland, og kunne ved selvsyn skuffet konstatere, at store dele af landets kaffeproduktion er effektiviseret og omlagt til meget lidt diverse plantager, ofte i fuld sol.

Men også i Costa Rica arbejdes der bevidst med at promovere skyggekaffe som begreb, og hjemmesiden fortæller meget pædagogisk om forskellen på sol- og skyggekaffe, og nævner også, at ikke al såkaldt skyggekaffe nødvendigvis indeholder de store naturværdier. Siden indeholder mange billeder som fortæller om det rige naturlige plante- og dyreliv, der kan være i en skyggekaffe-plantage, og det fortælles, at der i denne konkrete finca på blot 12 hektar er fundet ikke færre end 272 fuglearter, heraf er reden af en truet hønsefugleart fundet på fincaen som det eneste sted i verden!

Hjemmesiden er ikke noget teknisk eller layoutmæssigt mesterværk, men hvad gør det, når informationsindholdet er i orden!?
Siden er på engelsk.

TEKSTER & BILLEDER:
© Finca El*Doradito ApS. 2007-15
Layout J.P. Kjeldsen, ornit.dk
 
Finca El*Doradito ApS. · · · Højstrupvej 9, 7741 Frøstrup · · · Telf.: 4159 6539 · · · Email: (klik her)