logo

Nyhedsblog



Skyggekaffe på dansk

06/03/2007 kl. 08:49 af Jørgen Peter Kjeldsen

Politikens journalist Michael Rothenborg har været en tur i Guatemala, indbudt af FN, bl.a. for at kigge på mærkningsordninger for bæredygtig kaffe. Det er der kommet et par fine artikler ud af – 11. februar “Den store grønne kaffekrig” og 15. februar “Pumaer og papegøjer kan også lide god kaffe”.

Artiklerne giver en god indføring i miljø-aspekterne ved kaffedyrkning, og det er første gang at jeg i en populær fremstilling på dansk har set ordet skyggekaffe. Og så er det oven i købet mere mundret end det amerikanske “shadow grown coffee“.

Der er også en gennemgang af Max Havelaar/Fairtrade samt Økologi-mærket og det amerikanske Rainforest Alliance, og den “krig” på det bæredygtige marked, som for tiden foregår.

Ingen af artiklerne findes desværre online på Politikens hjemmeside, men jeg kan meget anbefale at opsøge et fysisk bibliotek og læse disse gode baggrundsartikler. Der var til gengæld en relateret artikel den 22. februar af Birgitte Raben og Maria Malmdorf, “Max Havelaar er et hit i indkøbskurven”, som godt kan findes på hjemmesiden – klik her.

TEKSTER & BILLEDER:
© Finca El*Doradito ApS. 2007-15
Layout J.P. Kjeldsen, ornit.dk
 
Finca El*Doradito ApS. · · · Højstrupvej 9, 7741 Frøstrup · · · Telf.: 4159 6539 · · · Email: (klik her)