logo

Nyhedsblog



Kaffesmagning på Generalforsamlingen

17/04/2011 kl. 13:53 af Jørgen Peter Kjeldsen

På selskabets generalforsamling sidste weekend i ‘Søvilla’ på Silkeborg Bad havde vi arrangeret en smagning af fire af de sorter, der findes på fincaen.

Kaffesmagning på generalforsamlingen.

Sorterne er Maragogype, Típica, Borbón & Caturra. Prøverne, som vi havde fået Kaffeagenterne til at riste, var sendt i forvejen, mens vi venter på at hele høsten kommer til Danmark.
Det var interessant at smage hvor forskellige de fire sorter smagte. Thomas Remmer fra Kaffeagenterne havde givet følgende kommentarer til sorternes smagsnoter:

De har alle noter af chokolade, sirup og lav syrlighed. Borbón er mere fyldig, nærmest tobaksagtig i smagen. Caturra er sød og let. Maragogype har god fylde, mere tør i smagen… karamel. Típica er let og ren.
Kort fortalt er Borbón og Maragogype de fyldigere af kafferne og Típica samt Caturra lidt lettere, men mere ren i smagen.

På generalforsamlingen var vi enige om, at især Borbón var atypisk i forhold til sædvanlige Nicaraguanske kaffer man kender, men spændende med den mørke søde karakter! Vi prøvede også at mixe de forskellige typer, og blandingen Borbón/Típica/Caturra var en rigtig lækker smagsoplevelse.
Det bliver endnu mere spændende om nogle år, hvor vi har så stor volumen i høsten, at vi kan begynde at holde sorterne adskilt under plukningen i større omfang!

Se flere fotos fra kaffesmagningen og generalforsamlingen i galleriet her.

TEKSTER & BILLEDER:
© Finca El*Doradito ApS. 2007-15
Layout J.P. Kjeldsen, ornit.dk
 
Finca El*Doradito ApS. · · · Højstrupvej 9, 7741 Frøstrup · · · Telf.: 4159 6539 · · · Email: (klik her)