Social bæredygtighed

De lokale folk, der arbejder i kaffeplantagen får den overenskomstmæssige løn i Nicaragua og har ordentlige arbejdsforhold.

Der er arbejde i kaffeplantagen i flere perioder af året: Når plantagen skal holdes fri for ukrudt, når der skal plantes nye kaffebuske og når kaffen skal høstes. I et område, hvor mange fattige folk rejser væk for at finde arbejde, kan det have betydning, at der er arbejde til i gennemsnit tre mand i kaffeplantagen.

Finca El|Doradito har en søster-organisation, der laver sociale projekter i området, Amigos de El Doradito. Læs eventuelt mere om Amigos’ sociale arbejde på amigos.eldoradito.dk.

Præsentation af forvalteren og hans familie
Forvalteren José og hans familie på Finca El|Doradito.

José bor på fincaen med sin hustru Doña Darliin og deres tre børn. To større piger og en søn.

José har sit daglige arbejde i kaffeplantagen og det er José, der har ansvaret for at arbejdet bliver gjort. José skal hyre daglejerne i de perioder, der er behov for det. Det er f.eks. når der skal høstes kaffe. Men der er løbende brug for manuelt arbejdskraft i plantagen.

José får teknisk bistand af en kaffetekniker, der kommer forbi på sin motorcykel og snakker med José om de produktionstekniske problemer, han møder i arbejdet med kaffen.