Alt arbejde i kaffeplantagen foregår med håndkraft.
Kaffeplanterne plantes ud med håndkraft. Det er vigtigt, at de små planter holdes fri for ukrudt, men også de større kaffebuske skal holdes fri. Plantevæksten i en tropisk højlandsregnskov er utrolig frodig, og den uønskede plantevækst i plantagen skal mindst en gang om året hugges bort. Det sker ved brug af en machete.
Kaffeplanterne gødes så vidt muligt med naturgødning lavet af hønsemøg og kompost.
I plantagen gøres der meget for at holde sygdomme og skadedyr nede. Det gøres f.eks. ved at plante forskellige kaffesorter mellem hinanden. Men det kan være nødvendigt at bekæmpe skadedyr og sygdomme. Det sker med midler, der indeholder kobber (godkendt til økologiske produktion).
Kaffen høstes med hånden og det er kun de røde kaffebær, der skal høstes. Ved den sidste renplukning høstes buskene helt rene – også de grønne bønner. Det gøres for at sikre, at planten kan samle kræfter til næste sæson.